SOLISTER OG MEDVIRKENDE


Onsdag-lørdag: «Opera Gourmet»

Itziar Martinez Galdos

Itziar Martinez Galdos

Sopran

Den spansk-norske sopranen er utdannet ved Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst, Stuttgart og ved Statens Operahøgskole i Oslo. Hun debuterte i 1988. Fra 1989 til 2012 var Galdos ansatt i Den Norske Opera og Ballett som Operasolist. Av store roller kan nevnes Desdemona (G. Verdi: Otello), Tosca (G. Puccini: Tosca), Elisabeth (R. Wagner: Tannhäuser) og Lady Macbeth( G.Verdi: Macbeth). Galdos er idag aktiv som freelance sanger i Europa og er mottaker av Kommandør av Isabella den katolske orden (2013).

Tor Inge Falch

Thor Inge Falch

Tenor

Etter oppvekst i Ballangen og musikklinja på Mosjøen videregående skole, studerte han ved Østlandets Musikkonservatorium, Operahøgskolen i Oslo og med professor André Orlowitz i København. I 1995 han mottok han Erling Kroghs sangerlegat. Siden 2002 har han jobbet for Den Norske Opera & Ballett og var fast ansatt solist i 2007-2019. Falch har også sunget ved OscarsborgOperaen, Malmö Opera, Den Kongelige Opera i København og ved operaen i Gøteborg. Hans roller har variert fra Piet the Pot (G.Ligeti: Le Grand macabre) til Eisenstein (F.Lehàr: Die Flädermaus).

HOLLYWOOD FREDAG

Eli Kristin

Eli Kristin

Solist

Vår kunstneriske leder og Nasjonaloperaens diva har vært fast ansatt solist ved DNO&B siden 2010. De siste sesongene har inkludert roller som Violetta i La Traviata, Pamina i Die Zauberflöte, Musetta i La Bohème og Woman i Elysium (Rolf Wallin). Hennes unike musikalske og sceniske talent har skapt en helt spesiell karriere – og det er vel ingen tvil om at Kan det synges, så har hun sunget det. Hanssveen har mottatt en rekke priser og var den første til å motta «Tom Wilhelmsen Opera og Ballettpris» i 2009.

Bernt Ola

Bernt Ola Volungholen

Solist

Han begynte sin musikalske reise ved å spille tuba i skolekorpset og senere i Gardemusikken. Av en tilfeldighet oppdaget han at han kunne synge. Han debuterte som operasanger som 18-åring som Figaro i ”Figaros bryllup” ved Kirsten Flagstad-festivalen og har til nå har gestaltet ca 30 operaroller, selv om han er i starten på sin operakarriere. Våren 2019 var han tilbake i sin signaturrolle Papageno på DNO&B (debut i 2016) og høsten 2019 sang han Figaro i «Barbereren i Sevilla» ved Ringsakeroperaen.

OPERAGALLA LØRDAG

Anna Goryachova

Anna Goryachova

Solist

Iløpet av de siste årene har den anerkjente mezzosopranen sunget en rekke ledende roller i de store operahusene i Europa, som Paolina i Tchaikovsky’s «Spar dame» og Ruggero i Händels «Alcina» (Paris), Tittelrollen i Rossinis «La cenerentola» (Oslo), Rosina i Rossinis «Il Barbiere di Siviglia» (Zürich), Melibea i Rossinis «Il Viaggio a Reims» (Amsterdam) og en rekke Carmen-produksjoner (Madrid, London, Verona). Endelig har hun mulighet til å komme til Operafest.
 

Eli Kristin

Eli Kristin

Solist

Vår kunstneriske leder og Nasjonaloperaens diva har vært fast ansatt solist ved DNO&B siden 2010. De siste sesongene har inkludert roller som Violetta i La Traviata, Pamina i Die Zauberflöte, Musetta i La Bohème og Woman i Elysium (Rolf Wallin). Hennes unike musikalske og sceniske talent har skapt en helt spesiell karriere. Hanssveen har mottatt en rekke priser og var den første til å motta «Tom Wilhelmsen Opera og Ballettpris» i 2009.

Nils-Georg-Nilsen-headshot-web-910x480

Nils Georg Nilsen

Solist

Han begynte tidlig å synge som guttesopran, var solist i Sølvguttene og opptrådte internasjonalt i konserter og operaer. Etter endt mastergrad fra Manhattan school of Music i 2012 debuterte han på the Lincoln center i New York. I senere tid har han vært solist med Chicago Symphony Orchestra, sunget på den Israelske opera, en rekke festivaler og konserter i inn og utland. Nils Georg er professor i sang på Galamian Academy of Music i Malaga.

Tom Erik Lie

Tom Erik Lie

Solist

En av Norges mest erfarne internasjonale sangere med sitt virke i Tyskland og på tyske operahus. Siden 2004 har han vært medlem av ensemblet ved Komische Oper i Berlin der han har fått synge de aller fleste av de store barytonrollene. Rollene har et vidt spenn fra Wolfram i Wagners «Tannhäuser» og Prince Jeletzky i «Spar Dame» til Papageno i «Tryllefløyten». Sistnevnte førte til at han i 2019 mottok Australias største scenekunstpris «Helpmann Awards» for. Han gjestet Oslo i hovedrollen som Phileas Fogg i Kverndokks opera «Jorden rundt på 80 dager» og kommer nå tilbake – til Hadeland.