PROGRAM 2024
ARTISTER
BESTILL BILLET
OPERA OVERSATT
NRKS SOMMERKONSERT
BARNAS MUSIKKFEST
TIDLIGERE OPERAFESTER
AKADEMI INPUT
FRIVILLIG
OM OSS
HVORFOR OPERAFEST
DET GRØNNE SKIFTET
FESTIVALMAT
MEDIA
PRAKTISK INFORMASJON

HJEM

ARTISTER

Vi har samlet et stjernelag av regionale, nasjonale og internasjonale, artister og musikere for deg.
I år får du møte disse: 
DARLENE ANN DOBISCH
Den internasjonalt anerkjente sopranen Darlene Ann Dobisch har blitt hyllet for tolkningen sin av Nattens Dronning i Mozarts Tryllefløyten. Hun har faktisk opptrådt som Nattens Dronning mer enn 250 ganger! Når Darlene ikke jobber på de store operahusene rundt om i Europa og Amerika, er hun vokalpedagog på Johannes Brahms-konservatoriet i Hamburg. Darlene har vært solist på Operafest Røykenvik før, og vi gleder oss til gjensyn med henne i 2024.
ALEKSANDER NOHR

Etter endt utdannelse på Operaakademiet i København ble Aleksander Nohr (baryton) engasjert som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett, hvor han gjorde seg bemerket i mindre roller i Don Giovanni, Carmen, La traviata, Madama Butterfly og Viva la mamma. Aleksander ble fast ansatt i Nasjonaloperaen i 2023. Han har i flere år imponert publikum og kritikere med sin varme og omfavnende baryton og hans tilstedeværelse på operascenen. Han har jevnlig gjestet Den Norske Opera og Ballett siden 2014 og har gjort roller for mange av de største operakompaniene i Skandinavia. Utover å opptre i forestillinger og med orkester har han en stor kjærlighet for kammerkonserter og operapuber. 
Foto: Kristine Hellemo Larsen
20 FINGRE

Duoen «20 fingre» består av to glimrende pianister! Ti av fingrene tilhører Kristin Fyrand Mikkelsen og de siste ti hører til Gunnar Flagstad. «20 fingre» er kjente for å formidle klassisk musikk på en frisk og uhøytidelig måte. De skaper store musikkopplevelser med mye energi, godt humør og en helt egen evne til å oppnå kontakt med publikum.
Begge er utdannet ved Norges musikkhøgskole og har vært fast duo siden 1999. Kristin arbeider som høyskolelektor og fagleder for klaver og vokal ved Barrat Due musikkinstitutt. Gunnar er førsteamanuensis i akkompagnement og fagseksjonsleder for klaver, akkompagnement, gitar og akkordeon ved Norges musikkhøgskole.
LISA STOKKE
Lisa er kjent for de fleste småbarnsforeldre som den norske stemmen til Elsa i Frost-tegnefilmene, samt plateinnspillingene til filmene. Lisa var den første i verden til å spille hovedrollen som Sophie i den verdens berømte ABBA-musikalen Mamma Mia som hadde premiere i London i 1999. Etter dette har vært med i flere musikaler som Guys & Dolls, Back to Broadway, Swinging Christmas, Chess, Evita og Annie.
FRØYDIS GRORUD
Heidi har vært med i utallige musikaler som Spellemann på taket, Singin’ in the rain, Les Miserables, Mary Poppins, Flashdance og nå sist i Moulin Rouge. Hun er også kjent fra et tyvetalls teaterstykker, flere film- og TV-serier og som stemmeskuespiller. Hun er en ettertraktet solist, og har medvirket på konserter med blant annet Oslo-Filharmonien, Stabsmusikken, Sandvika Storband og Sandefjord Storband.
ELI KRISTIN HANSSVEEN
Eli Kristin er kjent for sin unike gullstemme, sitt brede musikalske spenn, sine sterke og ledende kvinneroller og sitt brennende engasjement for opera som kunstform. Hun er en av få norske vokale kunstnere som er like komfortabel med å stå på scenen som Nattens Dronning i Tryllefløyten som å synge «Queen of the Night» av Whitney Houston – med stor suksess. Hun har gitt ut seks plater, vært med i programmet Stjernekamp på NRK (både som deltager og i dommerpanelet), og var den første sangeren som vant Tom Wilhelmsen Opera og Ballettpris i 2009.
CECILIE CATHRINE ØDEGÅRDEN
Cecilie er fast ansatt operasanger ved Den Norske Opera & Ballett. Hun har gitt ut 5 album og 4 singler på plateselskapet Blommenholm Classics. Cecilie er en ettertraktet konsertsanger og har bl.a vært solist med flere orkestre, ensembler og kor som bl.a. Ensemble Berlin, Oslo Filharmoniens cellister, Oslo symfoniorkester, Orkesterkollektivet og Kristiansund Sinfionetta. Cecilie har mottat hele 11 stipend, bl.a fra Sine Butenschøns Fond, Tom Wilhelmsens Stiftelse, Klæstads legat og Fegesteens stiftelse.
FRØYDIS GRORUD
Frøydis (fløytist og saksofonist) er en av Norges mest kjente musikere. Hun turnerer rundt på konserter, er en av Norges mest benyttede studiomusikere – også for utenlandske artister og ikke minst var hun en del av det originale Beat for Beat bandet hos NRK i 20 år. Hun har utdannet fra Agder musikkonservatorium og Norges Musikkhøyskole. Frøydis har gitt ut 11 egne album, og har en scenetekke uten like.   
Foto: Morten Bjerk
TROND LIEN
Trond (pianist og musikalsk leder) er kanskje mest kjent som kapellmesteren fra utallige perioder av NRK-programmet Beat for Beat. Han har medvirket i en rekke TV-produksjoner og konserter og har spilt med artister som Secret Garden, Peter Jöback, Seal, Nile Rodgers (Chic), Randy Crawford, Joe Sample, Chris de Burg, Lionel Richie, Jennifer Hudson og Bonnie Tyler. Trond spilte med Oslo Gospel Choir siden starten i 1988, og var med i 15 år. Han var musikalsk ansvarlig for TV-sendingene fra Momarkedet, og er musikalsk leder for juleturnéen «Julenatt». Han utgitt «Fra Hjerte til Hjerte» med Frøydis Grorud.
KATHERINE HENLEY
Den amerikanse sopranen Katherine Henly har blitt kjent for sine unike stemme, fengslende skildringer og utrolige innlevelse når hun står på operascenen. Det som har gjort henne til en verdenskjent crossover-artist, er at hun mestrer sjangre som spenner fra opera, til musikkteater, jazz og pop. I tillegg til en karriere ved store operascener verden over som LA Opera, Washington National Opera, Virginia Opera, Oper Köln og Operaen i Muscat, har hun også hatt roller i store musikaler i New York, sunget i Carnegie Hall, New York Musical Theatre Festival og The New York International Fringe Festival. Vi gleder oss til å ønske henne velkommen til Hadeland. 
Foto: Ksenia Lambert
ELI KRISTIN HANSSVEEN
Eli Kristin (sopran) er kjent for sin unike gullstemme, sitt brede musikalske spenn, sine sterke og ledende kvinneroller og sitt brennende engasjement for opera som kunstform. Hun er en av få norske vokale kunstnere som er like komfortabel med å stå på scenen som Nattens Dronning i Tryllefløyten som å synge «Queen of the Night» av Whitney Houston – med stor suksess. Hun har gitt ut seks plater, vært med i programmet Stjernekamp på NRK (både som deltager og i dommerpanelet), og var den første sangeren som vant Tom Wilhelmsen Opera og Ballettpris i 2009.
Foto: Rune Goddokken
GUNDA-MARIE BRUCE
Gunda-Marie (lyrisk sopran) er kjent for enorm stemmeprakt og utstråling på scenen. Hun er en ettertraktet operasolist som har mottatt en rekke utmerkelser og stipender. Hun har hatt ledende roller i operaoppsettinger som La Bohême, Perlefiskerne, Den glade enke og Hans & Grethe, både i Norge og utlandet. Ikke minst er hun en allsidig sanger; det er ikke mange andre solister som gjør Brahms Requiem eller Händels Messias og kombinerer dette med roller i musikaler som Sound of Music, Phantom of the Opera og Love Never Dies.
JACK SWANSON
Amerikanske Jack (tenor) fra Minnesota er i ferd med å bli en av de mest ettertraktede tenorene i verden. En av grunnene til dette er den høylyriske stemmen hans, som både takler de akrobatiske ariene til Rossini og legato-melodiene til Donizeto. I år kommer Jack til å debutere som Don Ramiro (La Cenerentola)i Lyric Opera of Chicago, før han kommer til Den Norske Opera for å gjøre den samme rollen. I tillegg skal han debutere på Houston Gran Opera som Fenton (Falstaff) før han avslutter 2023/2024 sesongen på Rossini Operafestival. Men innimellom dette kommer han altså til Operafest Røykenvik.
Foto: Lily Lancaster
GIANI LINCAN

Giani Lincan er uten tvil den aller største cimbalomisten i Romania i dag. Et cimbalom blir av noen kalt ”hakkebrett” og er i praksis et slags åpent liggende piano der musikeren slår på strengene med køller – et helt ikonisk instrument innen sigøynermusikk. Giani Lincan har imidlertid også etablert seg som en etterspurt utøver innen både jazz og klassisk musikk. Mest kjent for det norske publikum er at han spilte inn filmmusikken til den Oscar-vinnende filmen ”The Grand Budapest Hotel” av Wes Anderson.
Foto: Tore Sætre
PETER SZILVAY

Peter er en av de mest ettertraktede norske dirigenter for både opera- og konsertscenen. Han begynte sin karriere som bratsjist, og har også komponert en rekke musikkstykker. Peter har dirigert St. Petersburg filharmoniske orkester i Russland, Malmø Symfoniorkester i Sverige, Orchestre de philharmonic de Paris i Frankrike og Det Kongelige Danske Orkester. Han gjester Den Norske Opera og Ballett jevnlig, og har ledet alle de store orkestrene i Norge til musikalske høydepunkter. Peter har blitt den faste dirigenten for Operafest Røykenvik fordi han elsker sangere og fordi sangere elsker ham.
Foto: Rune Goddokken
ORKESTER INNLANDET

Vi er utrolig glade for å ha fått med oss Orkester Innlandet til Operagalla i år også! Orkester Innlandet er et profesjonelt strykerensemble som har hatt kontinuerlig drift siden starten i 1990 under navnet  Sinfonietta Innlandet. Formålet deres er å produsere konsertopplevelser med høy kunstnerisk kvalitet som er relevante for publikum og musikere her og nå. Ensemblet er en profesjonell kunstnerisk ressurs, som utover egne konserter bidrar til å utvikle musikklivet i region Innlandet. Dirigent Peter Szilvay sier følgende om Orkester Innlandet da de jobbet sammen første gang på Operafest Røykenvik: “Jeg har dirigert en betydelig mengde operaproduksjoner, og må si at dette var en av de mest sømløse jeg har vært borti.”

LOKALMAT


VI MENER AT OPERA, MUSIKK, NATUR OG MAT ER EN PERFEKT KOMBINASJON. LA SANSENE DINE NYTE ALT DET GODE HADELAND HAR Å BY PÅ!

NRKs SOMMERKONSERT


I 2023 VAR FREDAGSFORESTILLINGEN VÅR NRKs SOMMERKONSERT. SENDINGEN BLE VIST PÅ TV I AUGUST 2023.

OPERAFEST FOR ALLE


OPERAFEST RØYKENVIK ER FOR DEG SOM ELSKER OPERA, ER NYSGJERRIG PÅ OPERA SOM SJANGER ELLER VIL HA UNIKE MUSIKKOPPLEVELSER PÅ UVENTEDE STEDER.