PROGRAM 2021

TORSDAG 3.juni

Operafest Akademi INPUT

Kl. 19.00 
Bill. Kr.235,- (inkluder avgift)
Hovedscenen Halvdan Svarte, Røykenvik
Vi åpner med de beste stemmene du ennå ikke har hørt! Solister fra Operafest Akademi INPUT presenterer operaarier på løpende bånd.

Er det litt rart at en operafestival ønsker å være pådriver i kunstnerisk utvikling for klassiske sangere? Å bli sanger er et livslangt lerret å bleke. Det er ikke mulig å være «ferdig sanger» – uansett hvor mange år man har av utdannelse. Man lærer best gjennom aksjon, gjennom å dele scene med andre kunstnere. Man vokser mest gjennom andre. Ingenting er mer avhengig av et stort team enn en solo-karriere. Vi ønsker å være deltakende i denne prosessen. Vi ønsker å løfte frem vokal kunst i Norge. Solister: Sassaya Nieland (sopran), Victoria Joner (sopran), Eline Korbi (sopran), Elisabeth Gimmestad (sopran), Christina Jønsi (mezzo), Alexandra Olsson (mezzo), Mads Wighus (tenor), Gunnar Nieland (baryton) Pianist: Stefan Ibsen Zlatanos

FREDAG 4.JUNI​

Røykenvik Spesial – Hollywood

Kl. 18.00 & Kl. 21.00
Bill. Kr.695,-
(inkluder avgift)
Hovedscenen Halvdan Svarte, Røykenvik

Det energiske tospannet Eli Kristin Hanssveen og Bernt Ola Volungholen svinger seg innen filmens herlige repertoar fra The Golden Age of Hollywood og frem til i dag.

Rett fra Amerika til Røykenvik. Opplev den musikalske magien fra en spennende filmverden med romantikk, glamour, intriger og dramatikk. Solister: Eli Kristin Hanssveen og Bernt Ola Volungholen.
Under konserten svinger vi innom The Golden Age of Hollywood, tar en liten svipptur innom The Fifth Element før det blir Dirty – og du vil forundres over hvor mye opera du vil kjenne igjen fra filmens verden. Kjetil Bjerkestrand (keys), Frøydis Grorud (saxofon), Thomas Petersen (trompet), Kjell Harald Litangen (gitar), Audun Erlien (bass) og Torstein Lofthus (trommer), Sinfonietta Innlandet ved Atle Sponberg og dirigent Peter Szilvay

LØRDAG 5.juni

Opera på torget

Kl. 12.00
Gratis
Gran Torg
På Torget i Gran får du magiske toner fra solistene Ida Gudim (sopran) og Magnus Dorholt Kjeldal (Baryton) Akkompagnert av Dorina Komani på piano.

Opera Røykenvik – Operagalla

Kl. 18.00 & Kl. 21.00
Bill. Kr.695,-
(inkluder avgift)
Hovedscenen Halvdan Svarte, Røykenvik.
Høydepunkter fra Opera-litteraturen med fabelaktige solister på internasjonalt nivå.

Covid-19 har ført til stengte grenser og gjør at våre beste solister ikke kan opptre i utlandet. Derfor kan vi med glede presentere Ingeborg Gillebo og Audun Iversen på Operafest Røykenvik i år.
Solister: Eli Kristin Hanssveen (sopran), Ingeborg Gillebo (mezzo), Tobias Mellemstrand (kontratenor), Nils Georg Nilsen (tenor), Audun Iversen (baryton). Sinfonietta Innlandet ved Atle Sponberg, pianist Lina Braaten og dirigent Peter Szilvay.

SØNDAG 6.juni
BARNAS MUSIKKFEST​

Kræsj i mamelukken

Kl. 12.00 & Kl. 14.00
Bill. Kr.180,-
(inkluder avgift)
Hadeland Folkemuseum
Kræsj i mamelukken er en konsert med kræsj bang bom og masse artig musikk.

Vet du hva en mamelukk er? Det er en kjempestor underbukse. Frøken Frikadello har tatt på seg den fineste hun har, for hun og bandet hennes er invitert på fest. Men så blir det kræsj i mamelukken! På konserten får du høre sanger om Bever-Ole og den bråkete familien hans og om Sara, som maler selveste sola i yndlingsfargen sin. Det går ikke særlig bra.Når noe går galt er det fint å ha en god venn. Kosebamsen Bjarne Bjørn er en sånn venn. Eller du kan bare si som Frøken Frikadello: Gjort er gjort og prompa er prompa! For dem som liker kaniner blir det ekstra fint å høre sangen om Lille Rosin.

Kræsj i mamelukken er Runa Bergsmo sin nyeste konsert. Hun kom ut med nytt album og bok sist høst.
I boka er det illustrerte sangtekster, CD og historien Saras blå verden.
Tidligere har hun gitt ut albumet Du store mamelukk

Passer for barn og voksne, særlig de fra 3-9.

Runa Bergsmo, vokal og cello.
Tore Bruvoll, gitar.
Petter Unstad, bass.
Tobias Solheim-Nilsen, trommer.

«Kræsj i mamelukken!» er en produksjon med Landsdelsmusikerne i Nord-Norge fra Troms og Finnmark fylkeskommune – Kultur i Troms, satt opp i samarbeid med RingsakerOperaen.