PROGRAM 2018

Torsdag 7.6

Kl. 18.30
«Opera Gourmet»

En sjelelig spa-aften! Vakre melodier, sterke følelser og og intense arier kombineres med mat av lokale råvarer, servert i særegne omgivelser i låven på Øvre Næs i Røykenvik.
Gourmet-sangere,​ ​Gourmet-pianister​ ​og​ ​Gourmet-kjøkken.

Gunda-Marie Bruce (sopran), Svein Erik Sagbråten (tenor) og pianistene Kristin Fyrand Mikkelsen og Gunnar Flagstad vil gi deg en uforglemmelig og annerledes operaopplevelse.

Kvelden innledes med et glass «Operafest»rosé, laget på epler fra Røykenvik og bringebær fra Kjos. Boblene er fremstilt etter den tradisjonsrike produksjonsmetoden i Champagne i Frankrike. Dere vil bli ført gjennom menyen av gjestekokk Alexander Nussbaum,  en unik kokk, som brenner for å trylle med lokale råvarer.

Menyen vil bli krydret med utvalgte gode drikker.

Det er mulig å kjøpe vinpakke, eller alkoholfrie lokale alternativer.

Vi gleder oss til å gi dere en god og sanselig opplevelse.

Hemlaga på Næs ønsker dere hjertelig velkommen!

Scene: Låven på Øvre Næs, Røykenvik

Fredag 8.6.

Kl 18.00
«Caldera»

Damekoret «Caldera» holder konsert i den vakre steinkirken fra Middelalderen. Koret består av kvinner mellom 29-60 år. Dette nydelige damekorets repertoar spenner fra Nystedt til Ramstein, og de tar alle genre på alvor. De ønsker å gi publikum en følelse av «noe ekstra», enten i form av å bli berørt eller overrasket. Dirigent Anne-Britt Henriksen har løftet koret opp til internasjonalt gullnivå de siste årene, noe deres mange utmerkelser fra internasjonale konkurranser er et bevis på. Gled dere til å bade i vellyd!

Scene: Nicolaikirken, Granavollen

Kl. 20.00

«Røykenvik spesial»

Eli Kristin Hanssveen og Knut Anders Sørum møtes til en spektakulær crossover-konsert, der klassisk musikk, symfoniorkester, rock og soul møtes på Halvdan Svarte-scenen ved Randsfjordens bredd. Queen, Puccini og Pink Floyd er bare litt av det som står på repertoaret.

Scene: Halvdan Svarte

Lørdag 9.6

Kl. 11.00

Utstillingsåpning Glasslåven: Liv Blåvarp og Thor Ghimle m/ musikalsk innslag av Isa Katharina Gericke (sopran) og Christian Ihle Hadland (klaver)

Scene: Glasslåven, Granavollen

Kl. 12.00

«Til Eva»

Konsertprogram av og med Isa Katharina Gericke (sopran) og Christian Ihle Hadland (klaver). Eva Sars Nansen var en norsk mezzosopran, gift med polfareren Fridtjof Nansen og en romansetolker av stort format. Hun var internasjonalt anerkjent og fylte konsertsaler i inn- og utland. Ofte holdt hun musikkaftner  i hjemmet, der kunstnere som Bjørnson, Vinje, Asbjørnsen, Bull og Grieg møttes for mat, musikk og samtale. Møt Eva i Isa Katharina Gericke og Christian Ihle Hadlands anerkjente program, bygget på brevvekslingen mellom Eva og mannen: «Til Eva».

Scene: Nicolaikirken, Granavollen

Kl. 14.00

Ruth Wilhelmine Meyer – Konsert

Ruth Wilhelmine Meyer (vokal) og Espen Alfred Leite (akkordeon) presenterer en spennende konsert på Hadeland Folkemuseum.  Ruth Wilhelmine Meyer er en vokal eventyrer. Hennes brede stemme-spekter, som rager over fem oktaver, har gjort henne til en prisbelønt sanger i mange sammenhenger og konstellasjoner. Med seg har hun den spennende akkordionisten og komponisten Espen Alfred Leite, kjent fra flere orkestre og internasjonale samarbeid i en rekke genre.

Scene: Hadeland Folkemuseum

Kl. 20.00

«Operagalla»

Det beste med de beste!

Eli Kristin Hanssveen tar med seg en stjernerekke av sine kolleger fra inn- og utland i samklang med Sinfonietta Innlandet under ledelse av dirigent Peter Szilvay.

«O sole mio», «Der Hölle Rache» (Nattens dronning) m.m. – og herlige duetter fra seks fabelaktige solister. Stjerner funkler om kapp med Røykenviks natur. Solister er Matteo Lippi (tenor), Darlene Ann Dobisch (koloratursopran), Nina Gravrok (sopran), Siv Misund (mezzosopran), Yngve Søberg (baryton) og Eli Kristin Hanssveen (sopran).

Scene: Halvdan Svarte

Mer informasjon kommer etter hvert.

Kl. 23.00

Vi avslutter lørdagen med Afterparty på festivalområdet med god kortreist mat og drikke.

Søndag 10.6

Kl. 13.00

«Miriam»

Et syngespill for barnekor, barnesolister og band. Barn fra barnekorene Serafen, His Angels og Holmentrol, samt barn tilknyttet Hadeland og Hadeland Kulturskole deltar.

Profeten Miriam er i følge den hebraiske Bibelen Moses’ og Arons  eldre søster,   sju år eldre enn Moses og fire år eldre enn Aron – og den eneste datteren til Amram og Jochebed fra Levi stamme.

Scene: Halvdan Svarte

Kl. 15:00

«Stjernedryss» ved Randsfjorden:  Møt den neste generasjonen klassiske utøvere.

Det er med stolthet vi presenterer Ingvild Loen (sopran), Mikkel Fjeld Skorpen (tenor), Lydia Bryngelsson (sopran) og Christian Valle (baryton). Møt disse kommende operastjernene i et smektende program.

Ved flygelet sitter Bjarne Sakshaug, til daglig ansatt ved Den Norske Opera&Ballett.