OPERA OVERSATT
NRKS SOMMERKONSERT
BARNAS MUSIKKFEST
TIDLIGERE OPERAFESTER
AKADEMI INPUT
FRIVILLIG
OM OSS
HVORFOR OPERAFEST
DET GRØNNE SKIFTET
FESTIVALMAT
MEDIA
PRAKTISK INFORMASJON

HJEM

PROGRAM 2024

Operafest Røykenvik byr på unike musikkopplevelser på uventende steder! Selv om hovedfokuset vårt er opera, får du forestillinger med et bredt musikalsk spekter på konsertarenaer over hele Hadeland.
Vakre melodier, sterke følelser og intense arier – på låven! Vi lover en intim og uforglemmelig operaopplevelse med koselig atmosfære og god mat! Låven på Øvre Næs gård er pyntet til fest, og det samme er solistene – i år kan du oppleve den internasjonalt anerkjente sopranen Darlene Ann Dobisch og barytonen Aleksander Nohr, sammen med duoen “20 Fingre” ved flygelet. Kos deg med mat laget av lokale råvarer, mens du nyter vakker opera og klaverspill.

Artister: Darlene Ann Dobisch Aleksander Nohr, Kristin Fyrand Mikkelsen og Gunnar Flagstad

Sted: Låven på Øvre Nes, Røykenvik — Se Kart

Billetpris: 1 490,- (inkl. avgift)

Gjør deg klar for tidenes Ladies’ Night når Lisa Stokke, Heidi Ruud Ellingsen og Eli Kristin Hanssveen samles for å gi deg et forrykende show! Disse tre damene er viden kjente for sin fantastiske stemmeprakt, energi på scenen og evnen til å få publikum engasjert. Du får servert herlig musikk og hits fra hele musikkteater-verdenen, så len deg tilbake og nyt kvelden! Hans Mathiesen med band sørger for musikken, og med vakre Røykenvik som bakteppe blir dette en fest uten like.

Festivalområdet åpner kl.17.00

Artister: Lisa Stokke, Heidi Ruud Ellingsen, Eli Kristin Hanssveen, Hans Mathisen (gitar), Kjetil Bjerkestrand (keys), Per Mathiesen (bass), Rolv Olav Eide (trommer), Erik Eilertsen (trompet), Kasper Værnes (saxofoner) og Marius Tobias Hoven (trombone)

Sted: Hovedscenen Haldan Svarte — Se Kart

Billetpris: 795,- (inkl. avgift)

Vi gjentar fjorårets nyhet og suksess; Soloppgangskonsert ved det idylliske Lygnatjernet. Dette er en unik natur- og musikkopplevelse! Det er noe helt spesielt ved å sitte ute i naturen og se solen smyge seg opp over skogkanten, mens du koser deg med vakker musikk fra Frøydis Grorud og Trond Lien og den særegne stemmen til Cecilie Cathrine Ødegården. Noen av fjorårets gjester sier at de fant en indre ro, mens andre mente at Kleenex burde stå på huskelisten fordi man blir beveget og rørt.
Hvis du synes det er litt langt å reise så tidlig på morgenen, anbefaler vi overnatting på Lygnasæter Hotell eller Lygna Camp i forkant. Det er også mulig å ta med telt eller hengekøya og kombinere konserten med overnatting ute i naturen. Det er også mulig å bestille seg en kjempegod soloppgangsfrokost på Lygnasæter etter konserten.
Du bestiller overnatting og/eller frokost på Lyngasæter ved å ringe 61 32 86 13 eller ved å klikke her. 

Artister: Cecilie Cathrine Ødegården, Frøydis Grorud (saksofon og fløyte) Trond Lien (Piano)

Sted: Lygnasæter Hotell ved Lygnatjernet — Se Kart

Billetpris: 250,- (inkl. avgift)

Gratiskonsertene byr på utdrag og høydepunkter fra verdens vakreste operaer. Dette gir hele Hadeland muligheten til å oppleve Operafest, og få en smakebit av opera. I år kan du se gratiskonserter på torget i Brandbu og i Sagparken på Harestua. 

Artister: Mathilda Goike (mezzosopran), Endre Dahl Åberge (tenor), Erlend Jåsund (bass-baryton) og Mirjam Kringen (pianist)

Sted:
Brandbu: kl.11.30
Sagparken, Harestua: kl.14.30

En operafestkveld av de sjeldne! Gled deg til å få servert høydepunkter fra operaens verden fra tre sopraner og en tenor. I tillegg får du oppleve det spennende instrumentet cimbalom spilt av virtuosen Giani Lincan, og fiolinvidunderet Simo Vucurovic på 11 år. Du får gjenhør med det fabelaktige Orkester Innlandet under ledelse av Peter Szilvay. Røykenviks vakre natur og Randsfjorden danner en unik ramme for kvelden.

Festivalområdet åpner kl.15.30

Artister: Gunda-Marie Bruce, Katherine Henly, Eli Kristin Hanssveen, Jack Swanson og Giani Lincan (cimbalom) og Simo Vucurovic (fiolin)

Orkester Innlandet og Peter Szilvay

 

Sted: Hovedscenen Halvdan Svarte — Se Kart

Billetpris: 795,- (inkl. avgift)

Opplev en stemningsfull ferd mot natt som du sent vil glemme! Konserten holdes utendørs på «Kirkehøyden» ovenfor Grua kirke, som ligger på en høyde omkranset av skog og himmel. Med sanger om måne og sol som utgangspunkt, blir dette en svevende, drømmende og spennende konsert med groovy tilsnitt. Eli Kristin Hanssveen har fått med seg noen av våre fremste jazz- og improvisasjonsmusikere. Dermed får du servert en perfekt smeltedigel av musikksjangere under sommerhimmelen. 

Med vakre toner fra scenen kan du nyte utsikten ned til den nydelige langkirken fra 1924. Før konserten kan du ta en tur inn i kirken som fyller 100 år i år, og se den fine tømmerbygningen fra innsiden og kjøpe noe enkelt å spise og drikke.

 

Artister: Eli Kristin Hanssveen, Ann Beate Solstad Eide, Rolv Olav Eide, Per Mathiesen, Vegard Moshagen og Andreas Berg

«Konserten er en del av jubileumsprogrammet for Grua kirke 100 år».

Sted: Kirkehøyden, Grua kirke— Se Kart

Billetpris: 325,- (inkl. avgift)

Ingen Operafest uten at barna får sin egen musikkdag! På Barnas Musikkfest kan barn i alle aldre oppleve et morsomt og lekent møte med forskjellig typer musikk. Hadeland Folkemuseum fylles med lyd og ulyd, bråk og stillhet, risling og rasling. Det blir en dag fylt med sang og musikk på scena og masse forskjellige aktiviteter som både små og store kan leke seg med.

Opera Jukebox
Rett utenfor folkemuseets friluftspark ligger Gamle Tingelstad Kirke, St. Petri. Dette er en steinkirke fra middelalderen som ble oppført på 1200-tallet. Her får et og et barn (sammen med en venn eller familie) en helt eksklusiv operaopplevelse! Tre fantastiske operasolister og pianist sitter klar til å fremføre arier fra de mest kjente operaene, som man selv velger fra en meny.

Trallsang
Vi inviterer til Trallsang! Gjengen bak Trall kommer tilbake for å synge allsang sammen med oss. Det blir koselig både for små og store. Lokale unge stemmer vil lede an som forsangere i Trallsangen. Trall er en sang-app som ble lansert i 2022. Appen er utviklet av musikkpedagoger ved OsloMet slik at alle, også de som ikke har musikkunnskaper fra før, skal få et verktøy til å lære seg sanger og synge sammen med barna. Trall er opptatt av at vi skal synge mer, for helsa, for å bevare den immaterielle kulturarven og for å bli gladere og mer lekne.

Artister: Mathilda Goike (mezzosopran), Endre Dahl Åberge (tenor), Erlend Jåsund (bass-baryton og Mirian Kringe (piano)

Sted: Hadeland Folkemuseum — Se Kart

Billetpris: 150,- (inkl. avgift) Familiebillett: 550,- (inkl. avgift)

Blant arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en utendørs skulpturpark får du gjenhør med noen av Operagallaens artister fra kvelden før. På denne pop-up-konserten inne på Kistefos får du servert de vakreste operaarier i en unik ramme. Billettpris er inkludert i inngangsbilletten på museet.

Artister:
Eli Kristin Hanssveen (sopran), Jack Swanson (tenor), Giani Lincan (cimbalom), Andreas Løken Taklo (piano) og Simo Vucurovic (fiolin)

Sted: Kistefos — Se Kart

MED NATUREN SOM BAKTEPPE

OPERAFEST RØYKENVIK ER HELE HADELANDS OPERAFESTIVAL. HER FÅR DU OPPLEVE VOKALE KUNSTNERE OG MUSIKERE PÅ INTERNASJONALT NIVÅ.

OPERA OVERSATT

HAR DU NOEN GANG LURT PÅ HVA DE MEST KJENTE ARIENE HANDLER OM? VI HAR OVERSATT DEM FOR DEG. HØR SANGEN OG SE DEN NORSKE OVERSETTELSEN.

HVEM KOMMER I ÅR?

OPPLEV EN FLOTT MIKS AV KJENTE INTERNASJONALE, NASJONALE OG REGIONALE SOLISTER, MUSIKERE OG ORKESTRE.