PROGRAM 2024
ARTISTER
BESTILL BILLET
OPERA OVERSATT
NRKS SOMMERKONSERT
BARNAS MUSIKKFEST
TIDLIGERE OPERAFESTER
AKADEMI INPUT
FRIVILLIG
OM OSS
HVORFOR OPERAFEST
DET GRØNNE SKIFTET
FESTIVALMAT
MEDIA
PRAKTISK INFORMASJON

HJEM

INFORMASJON

På denne siden finner du all praktisk informasjon som du trenger i forkant av Operafest. Skulle du lure på noe som ikke står beskrevet her, så kan du ta kontakt med oss.

Operafest Røykenvik 2024 arrangeres 6.— 9.juni. 

 

ÅRETS PROGRAM

I år kan du få med deg seks forestillinger på fem forskjellige steder. I tillegg har vi Barnas Musikkfest og gratiskonserter på torget. Du finner en oversikt over hele programmet vårt her.

KJØPE BILLETT

Vi har kun forhåndssalg på billetter, og de kan du kjøpe her.

HVOR ER DE FORSKJELLIGE ARENAENE?

Vi har konsertarenaer spredt over hele Hadeland:

1. Opera på Låven – Øvre Næs Gård, Røykenvik

2. Røykenvik Spesial og Operagalla – Ulsnestangen, Røykenvik

3. Soloppgangskonsert – Lygnasæter

4. Pop-up på Kistefos musuem – Kistefos

5. Barnas Musikkfest – Hadeland Folkemuseum

 

OPERATOGET

Det går Operatog fra Oslo og Gjøvik til hovedkonsertene våre på fredagen og lørdagen. Du finner mer informasjon om Operatoget litt lenger ned på siden.

BIL OG PARKERING

Til hovedkonsertene på fredag og lørdag er det parkering på Rosendalsbanen i Brandbu sentrum. Herfra går det shuttlebuss til og fra festivalområdet. (Både parkering og buss er inkludert i billetten). Ved behov for HC-parkering, ta kontakt med elin@operafest.no.

MAT OG DRIKKE

På hovedkonsertene på fredag og lørdag er festivalområdet på Ulsnestangen åpent før konsertene, slik at du skal kunne kose deg med lokalmat og god stemning. Du kan leser mer om det her.

Etter Soloppgangskonserten er det mulig å kose seg med en Operafrokost på Lygnasæter. Les mer om det her. 

Det er mulig å kjøpe mat og drikke i restauranter, kafeer og butikker på Kistefos, i Gran sentrum, i Brandbu sentrum, på Harestua og Hadeland Folkemuseum.

HVA BURDE DU TA MED?

Vi anbefaler at du tar med deg:
- Caps, solbriller eller solhatt
- Solkrem
- Gode sko
- En varm genser eller jakke
- Regnjakke

RØYKING

Røyking er tillatt i festivalområdet, men ikke under konsertene. Bruk askebegrene som er satt ut.

SIKKERHET

På et arrangement med mange mennesker må vi ta forholdsregler. Vi vil både ha profesjonelt vakthold, frivillige og nødetater til stede.

Det er lov å ha med seg sekk/veske inn på området, men husk at dette kan bli sjekket ved inngangen til festivalområdet. 

Følgende gjenstander er ikke tillatt inne på festivalområdet:
- Alle former for flasker og drikke
- Medbrakt mat (med mindre du er allergiker og har spesielle behov) eller grill
- Spesielt brannfarlige væsker eller gjenstander
- Paraplyer
- Profesjonelt kamera- og videoutstyr eller drone (GoPro-utstyr inkludert)
- Selfiestang eller lignende
- Kniver eller andre skarpe gjenstander
- Bannere og plakater
- Dyr

Ellers gjelder sunn fornuft og norsk lov. Vaktpersonalet kan nekte deg å ta med gjenstander som de mener utgjør en risiko for sikkerheten på området. Vi tar ikke ansvar for konfiskerte gjenstander.

OVERNATTING

Det er mulig å kjøpe «Operapakke» med to konserter, overnatting og måltider inkludert fra Granavolden Gjæstgiveri. Da får du med deg fredagens Røykenvik Spesial, lørdagens Operagalla, to overnattinger, transport frem og tilbake til konsertene og frokost og middag inkludert. Pakken kan bestilles her.

Ønsker du å bestille overnatting, kan dette gjøres direkte med Granavolden Gjæstgiveri, Sanner HotellHotell HadelandThorbjørnrud Hotell og Lygnasæter. 

OPERATOGET

I samarbeid med VY tilbyr vi rabatterte togbilletter tur/retur Oslo og Gjøvik til Operafest. Du hentes med buss på Jaren stasjon og kjøres både frem og tilbake fra festivalområdet. Billettene til Operatoget kan enten kjøpes sammen med konsertbilletten eller kjøpes separat (hvis du allerede har kjøpt billett).

Operatoget til Røykenvik Spesial 

Operatog fra Oslo, fredag 7. juni – inkl. buss til Røykenvik
Avgang Oslo kl. 17.04, ankomst Jaren kl. 18.19 (Det er også mulighet for påstigning andre stasjoner mellom Oslo S og Jaren). Vi stiller med buss fra Jaren som frakter deg helt frem til arenaen. Forestillingen starter kl. 20.00, og serveringsområdet åpner kl.17.00. Her kan du kjøpe deg noe å spise og drikke og kose deg med ekte festivalstemning og lokalmat. Etter forestillingen er det retur med buss til Jaren stasjon der toget går tilbake til Oslo kl. 22.18.

Operatog fra Gjøvik, fredag 7. juni – inkl. buss til Røykenvik
Avgang Gjøvik kl. 17.24, ankomst Jaren kl. 18.18 (Det er også mulighet for påstigning andre stasjoner mellom Gjøvik og Jaren). Vi stiller med buss fra Jaren som frakter deg helt frem til arenaen. Forestillingen starter kl. 20.00, og serveringsområdet åpner kl.17.00. Her kan du kjøpe deg noe å spise og drikke og kose deg med ekte festivalstemning og lokalmat. Etter forestillingen er det retur med buss til Jaren stasjon der toget går tilbake til Gjøvik kl. 22.18.

Operatoget til Operagalla 

Operatog fra Oslo, lørdag 8. juni – inkl. buss til Røykenvik
Avgang Oslo kl. 15.04, ankomst Jaren kl. 16.19 (Det er også mulighet for påstigning andre stasjoner mellom Oslo S og Jaren). Vi stiller med buss fra Jaren som frakter deg helt frem til arenaen. Forestillingen starter kl. 18.00, og serveringsområdet åpner kl.16.00. Her kan du kjøpe deg noe å spise og drikke og kose deg med ekte festivalstemning og lokalmat. Etter forestillingen er det retur med buss til Jaren stasjon der toget går tilbake til Oslo kl. 20.18. 

Operatog fra Gjøvik, lørdag 8. juni – inkl. buss til Røykenvik
Avgang Gjøvik kl. 15.24, ankomst Jaren kl. 16.18 (Det er også mulighet for påstigning andre stasjoner mellom Gjøvik og Jaren). Vi stiller med buss fra Jaren som frakter deg helt frem til arenaen. Forestillingen starter kl. 18.00, og serveringsområdet åpner kl.16.00. Her kan du kjøpe deg noe å spise og drikke og kose deg med ekte festivalstemning og lokalmat. Etter forestillingen er det retur med buss til Jaren stasjon der toget går tilbake til Oslo kl. 20.18.

MED NATUREN SOM BAKTEPPE

OPERAFEST RØYKENVIK ER HELE HADELANDS OPERAFESTIVAL. HER FÅR DU OPPLEVE VOKALE KUNSTNERE OG MUSIKERE PÅ INTERNASJONALT NIVÅ.

OPERA OVERSATT

HAR DU NOEN GANG LURT PÅ HVA DE MEST KJENTE ARIENE HANDLER OM? VI HAR OVERSATT DEM FOR DEG. HØR SANGEN OG SE DEN NORSKE OVERSETTELSEN.

HVEM KOMMER I ÅR?

OPPLEV EN FLOTT MIKS AV KJENTE INTERNASJONALE, NASJONALE OG REGIONALE SOLISTER, MUSIKERE OG ORKESTRE.

På vannet: Operafest Røykenviks hovedscene, Halvdan Svarte, er bygget på vannet i Randsfjorden.