OPERA OVERSATT
NRKS SOMMERKONSERT
BARNAS MUSIKKFEST
TIDLIGERE OPERAFESTER
AKADEMI INPUT
FRIVILLIG
OM OSS
HVORFOR OPERAFEST
DET GRØNNE SKIFTET
FESTIVALMAT
MEDIA
PRAKTISK INFORMASJON

HJEM

HVORFOR OPERAFEST

Et bølgende landskap med åkre, fjell, naturbeitemark, skoger, innsjøer og en innlandsfjord. Musikkopplevelser i vakker natur, med stor variasjon. Dette er rammen for Operafest Røykenvik.

På vannet i Randsfjorden
Hovedscenen, Halvdan Svarte, er bygget på vannet i Randsfjorden. Som publikummer sitter du på tribuner på stranden, med orkesterplass til scenen og den vakre Hadelandsnaturen som omringer Røykenvik. Her får du oppleve et forrykende show med miks av flere musikksjangre på fredagens forestilling, og høydepunkter fra operalitteraturen på lørdagens forestilling.

I en låve
Operalåven ligger på Hemlaga på Næs, bare et par kilometer fra hovedscenen. Her kombineres vakker musikk med nydelig mat som er laget av lokale råvarer. Vi samarbeider med den kjente lokale matprodusenten Hemlaga på Næs. Maten, musikken og de særegne omgivelsene i låven på Øvre Næs i Røykenvik setter stemningen for en alle tiders middagskonsert.

Ved et tjern i soloppgangen
På Lygna finner du et idyllisk tjern. Det ligger på 600 meters høyde, og er omgitt av skog. Her får du en fantastisk start på dagen med soloppgangskonsert. Vakker musikk kombinert med skogens ro og soloppgangen er rett og slett en magisk opplevelse. Etter konserten kan du kose deg med «Operafrokost» på Lygnasæter Hotell.

For barna
 i friluftsmuseet
Ingen Operafest uten barna! Hadeland Folkemuseum er et utendørsmuseum midt i kulturlandskapet på Hadeland. Her arrangeres Barnas Musikkfest på søndag. Det blir en dag fylt med sang og musikk på scenen, og masse forskjellige aktiviteter som både små og store kan kose seg med.   

I skulpturparken på Kistefos
Kistefos er en av Norges mest besøkte kulturseverdigheter. Blant arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en helt imponerende skulpturpark får du oppleve opera pop-up. Konserten er inkludert i inngangsbilletten til Kistefos Museum.

Alle artister, solister, musikere, orkestre og dirigenter er håndplukket for å passe til og forsterke konseptet til de forskjellige forestillingene våre. Noen av dem er internasjonale stjerner, andre er såkalt «up and coming», og noen er anerkjente nasjonale musikere og artister. Vi tror det er denne miksen, kombinert med vakker natur, som gjør Operafest Røykenvik til noe helt spesielt for deg som publikum. Ønsket vårt er at du skal sitte igjen med følelsen av å ha opplevd unike, berikende, rørende, utfordrende, fantastiske og spennende musikkøyeblikk.  

MED NATUREN SOM BAKTEPPE

OPERAFEST RØYKENVIK ER HELE HADELANDS OPERAFESTIVAL. HER FÅR DU OPPLEVE VOKALE KUNSTNERE OG MUSIKERE PÅ INTERNASJONALT NIVÅ.

OPERA OVERSATT

HAR DU NOEN GANG LURT PÅ HVA DE MEST KJENTE ARIENE HANDLER OM? VI HAR OVERSATT DEM FOR DEG. HØR SANGEN OG SE DEN NORSKE OVERSETTELSEN.

BLI MED SOM FRIVILLIG

DE FRIVILLIGE ER NAVET I OPERAFESTHJULET! SOM FRIVILLIG FÅR DU MED DEG DET MESTE SOM SKJER, OG KAN VÆRE MED PÅ Å BYGGE OPP NOE STORT OG FANTASTISK.