Ingen Operafestival uten frivillige!

Operafestroykenvik20190589

Dere frivillige er navet i Operafesthjulet og sørger for at publikum og artister får et sikkert og hyggelig opphold.

Som frivillig får du med deg det meste av det som skjer, og du er med å bygge opp noe stort og fantastisk. Vi strekker oss langt for at du som frivillig skal få positive opplevelser og sitte igjen med gode minner etter en helg sammen med oss.

Som frivillig får du en unik uniformering, gratis mat når du er på vakt og du blir del av et spennende og lærerikt festival-fellesskap.

Du vil stifte nye bekjentskaper og du kan få muligheten til å jobbe med venner du ellers ikke jobber med.

Det skal først og fremst være gøy å være frivillig og vi lover at vi skal ta godt vare på deg uansett om du kommer alene eller sammen en hel gjeng.

Belønningen er god stemning, gode kolleger, god musikk, gode minner og ikke minst en frivilligfest utpå sommeren. Er du med?

Meld deg som frivillig i dag!
OBS! Når du melder deg som frivillig, aksepterer du automatisk frivilligkontrakten, trykk HER for å lese igjennom. Meld deg som frivillig på e-post: Elin@operafest.no

Operafestroykenvik20190004

Adhoc-gruppa jobber både før, under og etter festival. Å være med i denne gruppa innebærer at du kan brukes til det meste. Om vi mangler noen eller trenger ekstra hjelp med noen av de andre oppgavene på festivalen, så er det denne gruppa som stiller opp. Arbeidsoppgavene er derfor veldig varierte, og vi kan love deg at det ikke blir stillesittende.

Her registreres inn alle de akkrediterte, slik som presse, sponsorer, gjester og samarbeidspartnere. Du deler ut adgangsbevis, gir informasjon og hjelper med det som trengs. Oppgavene knyttet til akkreditering vil hovedsakelig være under festivalen.

Denne gruppa rigger mesteparten av festivalens infrastruktur. Du må like å jobbe og bli svett i panna. Noen av oppgavene du har er blant annet å sette opp inngjerdingen til festivalområdet og kle disse med duk for å hindre innsyn, rigge opp og ned scener, større telt, lyd- og lysutstyr, legge matter på steder der gresset på den fantastiske badestranda ikke skal bli slitt, rigge telt til salgsboder og sette opp krakker og bord til publikumsområdene.
Har du truckførerbevis, så vil du i tillegg være med på å plassere ut paller, gjerder, barrikader, toaletter, pissoarer, barer, sikringsmateriale og annet utstyr. Vi søker etter personer med godt humør, som kan ta selvstendig ansvar og jobbe i team. Her er det viktig å ha et spesielt øye for at festivalområdet tar seg godt ut, er sikkert og bidrar til at publikum føler seg hjemme.

Kunne du tenke deg å være med på det som skjer fra en artist kommer til Hadeland og frem til de går på scenen? Være med å organisere det som må gjøres etter artisten er ferdig på scenen? Da kan oppgavene hos artistvert være noe for deg. Her vil dagen bestå i å hjelpe til med alle de små detaljene som gjør at artisten har en hyggelig dag på jobb og at konserten/forestillingen blir en suksess. Jobben består av for eksempel handling av mat, drikke eller snacks, passe på at håndklær og drikke er på plass før artist går på scenen og vasking av klær. En annen viktig oppgave kan være å opplyse om hyggelige aktiviteter i Røykenvik og nærområdet som kan være gøy om man har noe fritid. En fordel om du er selvstendig og løsningsorientert. Ting trengs gjerne å bli gjort fort, så fint om du ikke lar deg stresse altfor lett. Denne jobben gir deg en fint mulighet til å lære og se mer av hva som foregår før og etter en konsert. Det er ingen vits å søke med motivasjon av å få møte favorittartisten din. Dette er en krevende og ansvarsfull jobb der det kreves en profesjonell holdning.

Som frivillig i servering er du et av festivalens ansikter utad til våre operagjester og bruker mye av din tid på å smile og være hyggelig. Vi har ansvaret for å selge leskende dråper til våre gjester, så raskt og effektivt som mulig, og så riktig og forsvarlig som mulig. I denne avdelingen trenger vi folk med godt humør, litt tålmodighet og is i magen – alle kan lære dette, og de fleste syns det er skikkelig gøy. Her er det stort sett 18 årsgrense for å være med.

Dette teamet er et av festivalens ansikt utad, det første publikum møter når de kommer til festivalområdet. Å være serviceinnstilt og hyggelig er et krav! Hovedoppgaven din er å bytte forhåndskjøpte billetter mot adgangsbevis og å selge billetter og festivalpass til publikum i døra, samt å dirigere biler på parkeringsplassen vår og eventuelt ta imot betaling der.

Det er du som møter de frivillige når de kommer til festivalen for første gang. Det er du som viser vei når de ikke vet hvor de skal og det er du holder orden på hva folk har fått utdelt. Dette er jobben for deg som er serviceinnstilt, har et smil om munnen og er nøyaktig.

Her trenger du førerkort. Du kan jobbe både før, under og etter festival. Jobber du som runner så hjelper du blant annet med å sette opp mobilt lager på arena, henting av backstage-møbler, kjøring av mat og generell henting av stæsj vi trenger fra andre steder. Du bli en typisk runner! Er dette noe for deg, er det bare å søke.

Dette er jo den beste jobben for de frivillige! Du får gå over hele festivalplassen til enhver tid, og som da får muligheten til å få med seg mye av musikken. Arbeidet består i å holde festivalplassen så ryddig som mulig; før, under og etter konserter. Vi bytter sekker i beholdere, plukke det vi ser av søppel på bakken, følger med på at det er papir og desinfeksjonsmiddel på/ved toalettene (ikke vasking) og henter avfall på steder som frivilligsentral, pressekontor, backstage og andre fasiliteter.
Det er ingen aldersgrense for deg som frivillig. Du trenger ingen erfaring, du får full opplæring
Hyggelig og morsom jobb hvor det er viktig å være serviceinnstilt.

Dette er den desidert koseligste gruppa å være i! Det er dere som sørger for at alle de andre frivillige har det bra. Du gir dem kaffe, godteri, klem eller plaster! Her kan man jobbe både før, under og etter festival! Liker du å være sola i andres liv så er dette gruppa for deg!