OPERA OVERSATT
NRKS SOMMERKONSERT
BARNAS MUSIKKFEST
TIDLIGERE OPERAFESTER
AKADEMI INPUT
FRIVILLIG
OM OSS
HVORFOR OPERAFEST
DET GRØNNE SKIFTET
FESTIVALMAT
MEDIA
PRAKTISK INFORMASJON

HJEM

FRIVILLIG

De frivillige er selve navet i Operafesthjulet, og sørger for at publikum og artister får et trygt sikkert og hyggelig opphold.

Som frivillig får du med deg det meste av det som skjer, og du blir del av et spennende og lærerikt festival-fellesskap. Og ikke minst; du er med på å skape noe fantastisk på Hadeland.

Vi strekker oss langt for at du som frivillig skal få positive opplevelser, og sitte igjen med gode minner etter en hektisk og spennende uke sammen med oss.

Du vil stifte nye bekjentskaper og får mulighet til å jobbe med venner du ellers ikke jobber med. Det skal først og fremst være gøy å være frivillig, og vi lover at vi skal ta godt vare på deg – uansett om du kommer alene eller sammen en hel gjeng. Belønningen er god stemning, gode kolleger, god musikk og gode minner. Er du med?

FRIVILLIG-JOBBER

Vi har mange spennende frivillig-jobber du kan velge mellom. Du finner beskrivelse for hver av dem ved å klikke på plusstegnet helt til høyre.

Denne gruppen rigger mesteparten av festivalens infrastruktur. Oppgavene er mange, blant annet å sette opp inngjerdingen til festivalområdet, scene, tribune, telt, lyd- og lysutstyr skal plasseres, det skal legges ut matter og settes opp krakker og bord til publikumsområdene. Har du truckførerbevis, kan du i tillegg være med på å plassere ut paller, gjerder, barrikader, toaletter, pissoarer, barer, sikringsmateriale og annet utstyr. Vi søker etter personer med godt humør, som kan ta selvstendig ansvar og jobbe i team. Her er det viktig å ha et spesielt øye for at festivalområdet tar seg godt ut, er trygt og bidrar til at publikum føler seg hjemme.

Uten mat og drikke duger heltene ikke! På kjøkkenet trenger folk tilgang på mat og drikke hele uken. Noen dager fyrer vi opp grillen eller lager en stor kasserolle med noe godt, og andre dager bestiller vi rett og slett pizza. Bordet dekker seg ikke selv, og det er alltid godt med nytraktet kaffe og en skive i hånden, når man plutselig blir sulten. Dette er gruppen som sørger for at alle de andre frivillige har det bra. Arbeidsoppgaver kan være alt fra å servere kaffe, godteri, gi en klem eller et plaster! Her kan man jobbe både før, under og etter festival! Liker du å være solen i andres liv så er dette gruppen for deg!

Dette teamet er festivalens ansikter utad, det første publikum møter når de kommer til festivalområdet. Å være serviceinnstilt og hyggelig er et krav! Hovedoppgaven til publikumsvertene er å ønske publikum velkommen, skanne billetter ved inngangen og vise vei og gi informasjon når publikum har kommet inn.

Bar og serveringsteamet har ansvar for å selge leskende dråper til gjestene våre, så raskt og effektivt som mulig, og så riktig og forsvarlig som mulig. I denne avdelingen trenger vi folk med godt humør, litt tålmodighet og is i magen. Alle kan lære dette, og de fleste synes det er skikkelig gøy. Her er det 18 årsgrense for å være med.

Arbeidet består i å holde festivalplassen så ryddig som mulig; før, under og etter konserter. Det er varierte arbeidsoppgaver inkluderer å putte sekker i beholdere, plukke søppel på bakken, følge med på at det er papir og desinfeksjonsmiddel på/ved toalettene og hente avfall på steder som frivilligteltet, festivalkontor, backstage og andre fasiliteter.. Som miljøarbeider er du på festivalplassen til enhver tid, og får  med deg musikken, atmosfæren og livet bak scenen. 

Liker du å gjøre det fint rundt deg? Dekorgruppen er med på å gjøre festivalen synlig med bannere og skilting utenfor festivalområdet. I tillegg pynter de inne på festivalområdet. Denne jobben passer for kreative sjeler som ønsker å finne på nye måter å pynte til Operafest på. Både for publikum, frivillige og artister. 

Kunne du tenke deg å være med på det som skjer fra en artist kommer til Hadeland, gjennom prøver og forestillinger – helt til de drar igjen? Da kan oppgavene som artistvert være noe for deg. Jobben består av for eksempel handling av mat, drikke eller snacks, gjøre klar måltider, rydde, sy i en knapp eller hente et par gjenglemte sko. Dagene vil bestå i å hjelpe artisten med alle de små detaljene som gjør at vedkommende har en hyggelig dag på jobb, føler seg ivaretatt og at konserten/forestillingen blir en suksess. En annen viktig oppgave kan være å opplyse om hyggelige aktiviteter i Røykenvik og nærområdet, som kan være gøy om man har noe fritid. Dette er en servicejobb, som både er krevende og ansvarsfull. Det er viktig med en profesjonell holdning. Fordi ting ofte må gjøres fort, må du være selvstendig, løsningsorientert og ikke la deg stresse for lett. 

Det er teamet som møter de frivillige når de kommer til festivalen for første gang, og er teamet som har stålkontroll på alt som foregår. Denne gruppen viser vei, vet hva som skal gjøres, holder orden på både oppgaver og ting som folk har fått utdelt. I denne gruppen er det viktig å være serviceinnstilt, nøyaktig og kunne gi oppgaver til andre på en hyggelig og ryddig måte. 

Det er mye som skal fraktes til og fra konsertarenaene gjennom hele uken. Artister skal til og fra Gardermoen eller togstasjonene, og fraktes mellom konsertarena og hoteller for øving og konserter. Det skal hentes og leveres varer, utstyr og mye annet. Transportgjengen sørger for at alt og alle kommer dit de skal, og at logistikken går sømløst. Parkeringsgjengen holder orden på biler og busser som skal til og fra arenaene. Vi trenger folk til å dirigere trafikk inn og ut av festivalområdet, sperre veier og vise vei.

Dere jobber både før, under og etter festivalen. Å være med i denne gruppen innebærer at du kan brukes til det meste. Om vi mangler noen eller trenger ekstra hjelp med noen av de andre oppgavene på festivalen, er det denne gruppen som stiller opp. Arbeidsoppgavene er derfor veldig varierte, og den blir ikke stillesittende.

NRKs SOMMERKONSERT

I 2023 VAR FREDAGSFORESTILLINGEN VÅR NRKs SOMMERKONSERT. SENDINGEN BLE VIST PÅ TV I AUGUST 2023.

OPERAFEST FOR ALLE

OPERAFEST RØYKENVIK ER FOR DEG SOM ELSKER OPERA, ER NYSGJERRIG PÅ OPERA SOM SJANGER ELLER VIL HA UNIKE MUSIKKOPPLEVELSER PÅ UVENTEDE STEDER.

HVEM KOMMER I ÅR?

OPPLEV EN FLOTT MIKS AV KJENTE INTERNASJONALE, NASJONALE OG REGIONALE SOLISTER, MUSIKERE OG ORKESTRE.