OPERA OVERSATT
NRKS SOMMERKONSERT
BARNAS MUSIKKFEST
TIDLIGERE OPERAFESTER
AKADEMI INPUT
FRIVILLIG
OM OSS
HVORFOR OPERAFEST
DET GRØNNE SKIFTET
FESTIVALMAT
MEDIA
PRAKTISK INFORMASJON

HJEM

FESTIVALMAT

Mat- og håndverkstradisjonene holdes i hevd på Hadeland. Dette gjenspeiles i et rikt tilbud av kortreist mat – også hos Operafest. Satsingen vår på lokalmat gir økt verdiskapning til området – og smaker himmelsk!

LOKALMAT

Hadeland er et stort spiskammers! Det dyrkes frukt og grønt, produseres kjøtt- og melkeprodukter, det jaktes på vilt og mange har høner og bier for egg og honning. I tillegg byr naturen på store mengder deilige bær, sopp og vekster. Denne kjærligheten til kortreiste råvarer og produkter gjenspeiles i det store tilbudet av lokalmat. Hadelendinger er gode på å ta vare på mattradisjoner, og har ofte en innovativ vri på hvordan maten produseres og serveres.

Vi mener at mat og opera er en perfekt kombinasjon. Derfor tilbyr vi Opera på Låven i samarbeid med Hemlaga på Næs i Røykenvik. Her får smaksløkene dine kose seg med en tre-retters middag som er tilberedt av lokale råvarer, mens vakker opera og firehendig klaverspill nytes mellom rettene.

På begge hovedkonsertene våre (Røykenvik Spesial og Operagalla) er festivalområdet åpent både før og etter forestillingen. Her kan du kjøpe deg noe å spise, drikke, snacks og is fra flere lokale produsenter og leverandører. K(ult)ur mot Kreft selger snacks, der overskuddet går til Barnekreftforeningen.

I 2023 kunne publikum kose seg med de berømte burgerne fra Hemlaga på Næs, deilige osteblingser fra Thorbjørnrud Ysteri og det vi mener er verdens beste håndverks-is fra GO’IS Hadeland. Det var også et vegansk tilbud, med Beyond-burgere servert i polarbrød med hjemmelaget majones (uten egg) og ketsjup av rødbeter. 

MED NATUREN SOM BAKTEPPE

VI ER HELE HADELANDS OPERAFESTIVAL. HER FÅR DU OPPLEVE VOKALE KUNSTNERE OG MUSIKERE PÅ INTERNASJONALT NIVÅ.

PRAKTISK INFORMASJON

DET ER MANGE TING MAN LURER PÅ FØR MAN SKAL PÅ FESTIVAL. VI HAR SAMLET ALL DENNE INFORMASJONEN PÅ ETT STED FOR DEG.

OPERA OVERSATT

HAR DU NOEN GANG LURT PÅ HVA DE MEST KJENTE ARIENE HANDLER OM? VI HAR OVERSATT DEM FOR DEG. HØR SANGEN OG SE  OVERSETTELSEN.

På vannet: Operafest Røykenviks hovedscene, Halvdan Svarte, er bygget på vannet i Randsfjorden.