Etter en intens helg med todagers seminar, er Akademi INPUTS vokale kunstnerne klare for å presentere operaarier på løpende bånd. I løpet av helgen har artistene fått input og mulighet til å utvide repertoar – og stemmekunnskap sammen med kjente sangere, musikere dirigenter og coacher. Konserten på Glasslåven er resultatet av 48 timers INPUT. Du får altså sjansen til å oppleve de beste stemmene du ikke har hørt før. 

Solister: Mer info kommer
Musikere: Mer info kommer

Sted: Glasslåven, Granavollen — Se Kart

Billetpris: 250,- (inkl. avgift)

Vakre melodier, sterke følelser og intense arier – på låven! Vi lover en intim og uforglemmelig operaopplevelse med koselig atmosfære og god mat! Låven på Øvre Næs gård er pyntet til fest, og det samme er solistene – i år kan du oppleve den internasjonalt anerkjente sopranen Darlene Ann Dobisch og barytonen Aleksander Nohr, sammen med duoen “20 Fingre” ved flygelet. Kos deg med mat laget av lokale råvarer, mens du nyter vakker opera og klaverspill.

Solister: Darlene Ann Dobisch og Aleksander Nohr
Piano: Kristin Fyrand Mikkelsen og Gunnar Flagstad

Sted: Låven på Øvre Nes, Røykenvik — Se Kart

Billetpris: 1 490,- (inkl. avgift)

Operafest Showkveld! Et spennende og variert repertoar, og en elegant cross over-kveld med musikalske overraskelser. Vi slipper solister og program veldig snart. 

Solister: Mer info kommer
Musikere: Mer info kommer

Sted: Hovedscenen Haldan Svarte — Se Kart

Billetpris: 795,- (inkl. avgift)

Vi gjentar fjorårets nyhet og suksess; Soloppgangskonsert ved det idylliske Lygnatjernet. Dette er en unik natur- og musikkopplevelse! Det er noe helt spesielt ved å sitte ute i naturen og se solen smyge seg opp over skogkanten, mens du koser deg med vakker musikk fra Frøydis Grorud og Trond Lien og den unike stemmen til Cecilie Cathrine Ødegården. Noen av fjorårets gjester sier at de fant en indre ro, mens andre mente at Kleenex burde stå på huskelisten fordi man blir beveget og rørt.

 

Hvis du synes det er litt langt å reise så tidlig på morgenen, anbefaler vi overnatting på Lygnasæter Hotell eller Lygna Camp i forkant. Det er også mulig å ta med telt eller hengehøya og kombinere konserten med overnatting ute i naturen. Det er også mulig å bestille seg en kjempegod soloppgangsfrokost på Lygnasæter etter konserten.

 

Du bestiller overnatting og/eller frokost på Lyngasæter ved å ringe 61 32 86 13 eller ved å klikke her. 

Solister: Cecilie Cathrine Ødegården
Musikere: Frøydis Grorud (saksofon og fløyte) Trond Lien (Piano)

Sted: Lygnasæter Hotell ved Lygnatjernet — Se Kart

Billetpris: 250,- (inkl. avgift)

En festkveld av de sjeldne! Gled deg til å få servert høydepunkter fra operaens verden. Nå kan du virkelig få oppleve at sopraner har totalt ulike stemmer, med helt egen klang og personlighet, akkurat som solistene Katherine Henly, Gunda-Marie Bruce og Eli Kristin Hanssveen selv. Vi topper det hele med den internasjonalt anerkjente tenoren Jack Swanson. I tillegg får du oppleve det spennende instrumentet Cimbalum, spilt av virtuosen Giani Lincan. Du får gjenhør med det fabelaktige Orkester Innlandet under ledelse av Peter Szilvay. Røykenviks vakre natur og Randsfjorden danner en unik ramme for kvelden.

 

Solister: Gunda-Marie Bruce, Katherine Henly, Eli Kristin Hanssveen, Jack Swanson og Giani Lincan (cimbalum)
Orkester: Orkester Innlandet.
Dirigent: Peter Szilvay

 

Sted: Hovedscenen Halvdan Svarte — Se Kart

Billetpris: 795,- (inkl. avgift)

Opplev en stemningsfull ferd mot natt som du sent vil glemme! Konserten holdes utendørs på Solobservatoriet på Harestua, som ligger i skogen og vekk fra kunstige lyskilder. Med sanger om måne, sol, vind og luft som utgangspunkt blir dette en svevende, drømmende og spennende konsert med groovy tilsnitt. Eli Kristin Hanssveen har fått med seg noen av våre fremste jazz- og improvisasjonsmusikere; Rolv Olav Eide og Per Mathisen. Dermed får du servert en perfekt smeltedigel av musikksjangere under sommerhimmelen.
Vil du kunne se stjerner på himmelen?
Det er bare de sterkeste stjernene som er synlig på nattehimmelen om sommeren. Men det er mulig å se det såkalte sommertriangelet som utgjøres av Vega i Lyren, Deneb i Svanen og Altair i Ørnen. Dessuten er det sjanser for nydelig fargespill over himmelen når været er bra.
Det blir mulig å kjøpe noe godt å spise og drikke før konserten. Buss t/r Harestua stasjon er inkludert i billetten. Du kan gjerne spasere opp eller ned til konsertområdet om du ønsker, men det er ikke mulig å kjøre opp til Solobservatoriet på egen hånd.
Solist: Eli Kristin Hanssveen 
Musikere: Rolv Olav Eide (slagverk) og Per Mathiesen (bass) med flere. 

Sted: Solobservatoriet, Harestua — Se Kart

Billetpris: 395,- (inkl. avgift)

Ingen Operafest uten at barna får sin egen musikkdag! På Barnas Musikkfest kan barn i alle aldre oppleve et morsomt og lekent møte med forskjellig typer musikk. Hadeland Folkemuseum fylles med lyd og ulyd, bråk og stillhet, risling og rasling. Det blir en dag fylt med sang og musikk på scena og masse forskjellige aktiviteter som både små og store kan leke seg med.

Opera Jukebox
Rett utenfor folkemuseets friluftspark ligger Gamle Tingelstad Kirke, St. Petri. Dette er en steinkirke fra middelalderen som ble oppført på 1200-tallet. Her får et og et barn (sammen med en venn eller familie) en helt eksklusiv operaopplevelse! Tre fantastiske operasolister og pianist sitter klar til å fremføre arier fra de mest kjente operaene, som man selv velger fra en meny.

Trallsang
Vi inviterer til Trallsang! Gjengen bak Trall kommer tilbake for å synge allsang sammen med oss. Det blir koselig både for små og store. Lokale unge stemmer vil lede an som forsangere i Trallsangen. Trall er en sang-app som ble lansert i 2022. Appen er utviklet av musikkpedagoger ved OsloMet slik at alle, også de som ikke har musikkunnskaper fra før, skal få et verktøy til å lære seg sanger og synge sammen med barna. Trall er opptatt av at vi skal synge mer, for helsa, for å bevare den immaterielle kulturarven og for å bli gladere og mer lekne.

Sted: Location name — Se Kart

Billetpris: 795,- (inkl. avgift)